Кожен робочий день кожного нашого працівника – це подвиг, – Віктор Чигринець

На сьогодні на Сумщині 19 з 52 територіальних громад внесені до переліку тих, що розташовані у зоні проведення бойових дій. У більшій чи меншій мірі, але до цього переліку потрапили всі, без винятку, 8 державних лісогосподарських підприємств Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства. Ворог щоденно обстрілює прикордонні території, руйнує об’єкти цивільної інфраструктури та знищує підприємства.

Останнім часом найчастіше потерпають Краснопільська, Білопільська, Шалигінська, Есманська, Велико-Писарівська, Зноб-Новгородська, Середино-Будська, Хотінська та Юнаківська територіальні громади. На територіях всіх названих громад є об’єкти структурних підрозділів держлісгоспів Сумщини та закріплений за підприємствами держлісфонд.

Перелік пошкоджень майна щоденно збільшується.

Вчора, 20 липня, внаслідок чергових обстрілів Шалигінської громади постраждало однойменне лісництво, що знаходиться у підпорядкуванні ДП «Шосткинський лісгосп».

Як повідомив директор Шосткинського держлісгоспу Микола Бут, внаслідок бомбардування вибиті вікна у конторі лісництва, пошкоджено дерев’яне приміщення для зберігання інвентарю та сам інвентар для проведення лісогосподарських робіт, асфальтне покриття у дворі лісництва та особистий транспорт працівників, на якому вони приїхали на роботу.

«Та ситуація, у якій сьогодні опинилась Сумщина, інколи унеможливлює виконання нашими працівниками навіть своїх основних функцій. Не говорячи про те, що у найбільш гарячих точках вони залучаються і до розчистки завалів, і до спорудження фортифікаційних споруд, і до риття окопів тощо. Та, незважаючи ні на що, всі наші лісівники самовіддано працюють з повним розумінням того, що необхідно підтримувати економіку області, місцевих громад, дбати, щоб заклади соціальної сфери та люди були забезпечені дровами, щоб всі лісогосподарські заходи виконувались. Тому кожен робочий день кожного нашого працівника – це, без перебільшення, подвиг», – говорить начальник Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Чигринець.