ЕКОЛОГІЧНА СТЕЖКА «ЗАПОВІДНИМИ КУТОЧКАМИ НЕСКУЧНОГО» (ФОТО ТА ВІДЕОМАТЕРІАЛ + ІНТЕРАКТИВНА ПОДОРОЖ – КВЕСТ

Екологічна (еколого-пізнавальна) стежка «Заповідними куточками Нескучного» прокладена в лісовому урочищі «Нескучне» Нескучанського лісництва ДП «Тростянецький ЛГ».

Пролягає стежка через парк-пам´ятку садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Тростянецький». Площа парку 256 га.

Загальна протяжність стежки 4,2 км, тривалість екскурсії біля 3 годин.

Основою парку є дібровний масив природного походження.  В парку трапляються дерева дуба віком 300 і більше років. Виростають також ясен, липа, клен та інші. В глухому куточку лісу споруджено грот. Композиційну вісь парку утворює каскад з трьох штучних водойм загальною площею 18,4 га. На виході з парку виростають хвойні породи: сосна звичайна, сосна чорна австрійська, сосна веймутова, ялина звичайна, модрина, які були посаджені на початку ХХ століття.

Стежка передбачає 10 зупинок, на яких можна одержати інформацію про історію лісового господарства регіону, відвідати музей лісу, побувати на розсаднику декоративних дерев і чагарників, одержати інформацію про засновників і власників парку, про вчених, що проводили дослідження в Тростянецьких лісах.

Завершується екскурсія біля зупинки «Кринички», де можна посмакувати джерельною водою високої якості і згадати слова:

«Вода!  У тебе немає ні смаку, ні кольору, ні запаху, тебе не можна описати, тобою насолоджуєшся не розуміючи, що ти таке. Ти просто необхідна для життя, ти і є життя».

Інтерактивна подорож (квест):

ЕКОЛОГІЧНА СТЕЖКА «ЗАПОВІДНИМИ КУТОЧКАМИ НЕСКУЧНОГО»

Завантажити буклет «Заповідними куточками Нескучного»