Пожежна небезпека – зростає!

Спекотні та посушливі погодні умови збільшили пожежну небезпеку в лісах району. відвідування лісів населенням в цей період, збільшує імовірність виникнення лісових пожеж. Достатньо незначного нехтування правилами пожежної безпеки, щоб накоїти непоправного лиха та шкоди як лісу так і самому порушнику правил пожежної безпеки.

Адже прийдеться сплатити штраф від 1530-00 грн. до 30600-00 грн. і суму шкоди нанесеної лісовому господарству, а вона при нинішніх цінах обраховується, десятками і навіть сотнями тисяч.

ДП «Тростянецький лісгосп» звертається до мешканців району з проханням, у цій період сухої погоди обмежити свої виїзди на відпочинок до лісу, відмовитись від розкладання  вогнищ. Власною відповідальною поведінкою допомогти лісівникам оберегти ліс від пожеж.

Виявивши лісову пожежу терміново повідомте державну лісову охорону (5-14-83; 5-16-96), сільську раду, відділення міліції (102), пожежно-рятувальну службу (101), і при можливості спробуйте самі загасити вогонь, використавши підручні засоби: гілки дерев, кущів, ґрунт, воду і т. інше.