Обсяг реалізації продукції за перше півріччя склав 9,2 млрд грн.

Головне питання на порядку денному – використання лісосировинних ресурсів підприємствами галузі. З докладом на цю тему виступив начальник Відділу використання лісових ресурсів Руслан Крикун.

  • Підприємствами галузі від усіх видів рубок заготовлено 6719 тис. куб. м деревини, що на 128 тис. куб. м, або на 2 % більше у порівнянні з відповідним періодом 2020 року.
  • На рубках головного користування заготовлено 3334 тис. куб. м, що становить 50,9 % від лісосічного фонду 2021 року.
  • Із загального обсягу близько 5742 тис. кбм деревини або 85% заготовлено суб’єктами господарювання за договорами з надання послуг.
  • За перше півріччя поточного року обсяг реалізації продукції становить 9,2 млрд грн, що на 2,8 млрд грн або 43% більше аналогічного періоду минулого року. В тому числі на 7,2 млрд грн продано необробленої деревини, що на 2,3 млрд грн більше ніж за перше півріччя 2020 року.

Крім цього, на колегії розглянуто ряд інших питань:

– Гендиректор ДП “Лісогосподарський Інноваційно-Аналітичний Центр” Юрій Сотник доповів щодо впровадження електронних лісорубних квитків. Також обговорені правила функціонування офіційного телеграм-боту Держлісагентства, який вже невдовзі розпочне свою роботу.

– Завідувачка Сектору міжнародних відносин, науки та зв’язків із громадськістю Любов Полякова розповіла про модель реформування лісового господарства.

– Про досвід реорганізації державних лісогосподарських підприємств в Запорізькому обласному управлінні лісового та мисливського господарства розповів начальник Володимир Селюк.

– Начальник Управління лісового господарства та відтворення лісів Ігор Будзінський розповів про внесення змін до Закону України «Про тваринний світ» в частині дії «сезону тиші» і про хід виконання Указу Президента України від 7 червня 2021 року № 228/2021 “Про деякі заходи щодо збереження та відтворення лісів”.

– Про ведення мисливського господарства на підприємствах Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства доповів начальник Олександр Кватирко.

– Голова Громадської ради при Держлісагентстві Ігор Лицур доповів щодо формування нової методики справляння рентної плати за лісові ділянки.