Юні лісівники Сумщини стали дієвими учасниками Всеукраїнської онлайн-конференції

Щойно завершила свою роботу Всеукраїнська конференція для учнівської молоді «Збережемо ліси для майбутніх поколінь». Захід організували Міністерство освіти і науки України, Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді спільно з комунальним закладом «Кіровоградський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді».

Він проходив два дні: 2-3 грудня у онлайн – форматі. Його мета – залучення учнівської молоді до природоохоронної та дослідницько-експериментальної роботи в галузі лісового господарства.

До участі у конференції долучились і учнівські лісництва, що діють на базі підприємств Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства на чолі з керівниками, а також фахівці лісгоспів, що відповідають на місцях за роботу юних лісоводів. Останні говорять, що ці два дні були просто «прикуті» до моніторів, адже захід, дійсно, цікавий.

«Онлайн формат дає можливість розширити коло учасників заходу. Це дає можливість більшій кількості дітей побачити рівень підготовки інших і порівняти з своїм. І якщо вперше це може бути пасивний спостерігач, то наступного разу – це вже буде активний учасник. Було цікаво і корисно», – ділиться фахівець Лебединського лісгоспу, відповідальний за роботу з громадськістю, Антон Розенко.

«Із задоволенням подивились конференцію. Думаю, що це було корисно не лише дітям, а і нам, дорослим. Адже теми, які досліджували школярі, дійсно, актуальні. Дітки продемонстрували високий рівень підготовки», – резюмувала свою участь у заході інженер лісових культур Середино-Будського лісгоспу Марина Книрик.

«Такі конференції дуже корисні не лише для школярів, а й для працівників лісництв і лісгоспів», – висловив своє переконання учасник конференції з Глухівського лісгоспу Роман Матющенко.

«Цікаві теми. Високий рівень підготовки школярів. Є з кого брати приклад і є над чим працювати»,- говорить спеціаліст Конотопського лісгоспу Світлана Зайцева.

«Побували» на конференції представники та вихованці учнівських лісництв і з решти підприємств: Шосткинського, Охтирського, Роменського, Сумського та ін..

Щодо останніх, то вихованці учнівського лісництва «Совенятко», діючого на базі Роменського лісгоспу, та Сумського учнівського лісництва «Паросток», яке діє на базі Сумського держлісгоспу та ЦЕНТУМу, не лише слідкували за тим, як проходила конференція, а й взяли в ній дієву участь.

Так вихованка учнівського лісництва Олексанра Скляр презентувала свою дослідницьку роботу на тему «Захворюваність насаджень дуба звичайного на поперечний рак у Сумському лісництві». А вихованка Роменського «Совенятка» Дар’я Курило проводила дослідження з теми “Феромонні пастки як засіб боротьби з представниками родини короїдів”.

Дякуємо організаторам за змістовний і корисний захід, а Світлані Ніколєнко (керівник учнівського лісництва «Паросток») та Вікторії Зеленській (керівник учнівського лісництва «Совенятко») за достойну підготовку вихованців!