ДП «ТРОСТЯНЕЦЬКЕ ЛІСОВЕ ГОСПОДАРСТВО» РОЗПОЧИНАЄ ЯЛИНКОВУ КАМПАНІЮ ТА ПРОПОНУЄ ЖИТЕЛЯМ ТРОСТЯНЕЧЧИНИ ДОЛУЧИТИСЯ ДО ЦІКАВОЇ НОВОРІЧНОЇ АКЦІЇ «ПРИДБАЙ ЯЛИНКУ У ГОРЩИКУ – ЗРОБИ СВОЄ ОТОЧЕННЯ КРАЩИМ». (відеореклама))

 

Наближається улюблене свято як усіх дітлахів, так і дорослих — Новий рік. Для більшості дітей воно асоціюється з чудовою казкою.

 

Яке ж свято без зеленої красуні?

 

Ялинка – це обов’язковий атрибут новорічних та різдвяних свят, без якого просто неможливо уявити кожну оселю в ці дні. Всім здається, що ялинка повинна бути саме живою, щоб яскравіше передавати атмосферу свята.
Обирати новорічну красуню треба за простим принципом: подобається — беріть. Головне — наявність самоклейної стрічки з номером та серією і ви будете впевнені, що це дерево саме з нашого лісу.

 

Хтось обирає за густотою, а комусь чим зеленіша, тим краще. Сосна в приміщенні стоїть довго навіть просто в хрестовині. Бо багато хто намагається подовжити її життя за допомогою води чи піску. Справжню ялинку заніс у хату з морозу, і одразу відчуваєш аромат свята. Новорічна красуня до продажу росте мінімум 5 років. До речі, визначити її вік дуже просто за мотовками — місцями, звідки ростуть гілки. Порахувавши їх та додавши 2, стане відомо, скільки років дереву.

 

Придбати ялинку у горщику, а також традиційні новорічні дерева можна з 1 грудня 2020 року у спеціально визначених місцях – Ялинкових базарах та лісництвах.

 

У Тростянці «новорічну ялинку» можно буде придбати за адресами:

1. місто Тростянець, вул. Нескучанська, 3 (центральна садіба ДП «Тростянецьке лісове господарство»)

2. контора Литовського лісництва та спеціалізований магазин «Лісовичок»

3. контора Тростянецького лісництва, вул.Весела, 3

4. контора Маківського лісництва, автодорога напрямок м.Суми

5. місто Тростянець – “Ялинковий базар”

 

Також буде організована виїздна передсвяткова торгівля ялинками.

 

Як і в попередні роки кожна ялинка, яку реалізуює ДП «Тростянецьке лісове господарство» відзначається маркуванням самоклейними етикетками та пластмасовими бирками-стяжками, які розриваються при спробі їх зняття і тим самим унеможливлюється їх повторне використання.

 

Це є підтвердженням законності заготівлі та реалізації, а також дозволяє покупцю дізнатись про походження щойно придбаного новорічного дерева.

 

Спеціальні уніфіковані засоби містять індивідуальний номер та відповідний йому штрих код, який заноситься у Систему електронного обліку деревини. У Системі ЕОД вносяться дані щодо постачальника, його підпорядкованості і форми власності. Перевірка походження ялинки відбувається шляхом введення номеру із уніфікованого засобу, який прикріплений до ялинки, на сайті https://www.ukrforest.com/check. У випадку, якщо інформація на сайті відсутня це може свідчити, про сумнівне походження ялинки.

 

Для зручності покупців з метою перевірки легальності походження новорічної красуні державним підприємством «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр» розроблено програмне забезпечення для Android (yalynka.info – можна безкоштовно встановити з Google Play Market або за посиланням http://www.ukrforest.com/files/yalinka.apk), за допомогою якого кожен покупець має можливість ознайомитися з походженням новорічної ялинки (вводити потрібно лише цифровий номер, без зазначення серії).

 

Сподіваємося на свідомість громадян при придбанні ялинок та просимо при виборі новорічних ялинок звертати увагу на наявність маркування уніфікованими засобами. Про факти зловживання або виявленні порушення просимо повідомляти до ДП «Тростянецьке лісове господарство».

 

Як завжди, для охорони зелених насаджень від незаконних порубів в держлісгоспі будуть працювати рейдові бригади, у склад яких входять представники правоохоронних органів.

 

Телефон «гарячої лінії» ДП «Тростянецьке лісове господарство» по охороні хвойних насаджень +38 066 711 96 31

 

Щодо загальних питань та уточнення наявності товару звертайтесь за тел. 050-596-23-83

 

Детальніше про новорічні ялинки, перевірку їх легальності та відповідальність за незаконне вирубування можна прочитати за посиланням.

 

Закликаємо громадян не порушувати законодавство та купувати лише марковані новорічні ялинки!