У Сумському ОУЛМГ відбулося засідання активу Громадської ради

«Не дивлячись на те, що колективи державних лісгоспів Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства у повному обсязі забезпечують виконання лісівничих робіт, раціональне використання деревини, міцне фінансово-економічне становище підприємств, належний соціальний захист працюючих і приносять велику користь місцевим громадам, наповнюючи їх бюджети, протягом року в ЗМІ зустрічалась велика кількість негативної інформації про роботу лісівників», – зазначив голова Громадської ради при Сумському обласному управлінні лісового та мисливського господарства Михайло Шпакович у ході засідання ради, яке відбулось у середу, 2 грудня.

 

За його словами, така тенденція формує у суспільства хибну думку про лісогосподарську діяльність, створює негативний імідж як професії лісівника, так і галузі в цілому.

Щоб виробити рекомендації практичного характеру, які мали б сприяти покращенню даної ситуації, голова ради ініціював засідання активу громадської ради з числа безпосередніх представників ЗМІ, серед яких редактор обласного часопису «Ярмарок» Володимир Петренко, спецкор «Урядового кур’єра» Олександр Вертіль та редактор телеканалу «ATV» Тетяна Полозова.

З господарсько-економічною діяльністю підприємств управління за 10 місяців поточного року ознайомив членів ради заступник начальника управління Євген Фролов. Він зазначив, що всього за 10 місяців 2020 року підприємства управління сплатили державі 370,7 млн. грн. податкових платежів, це склало 44 відсотки від загального обсягу реалізованої продукції. Серед управлінь галузі це третя позиція, хоча за кількістю ресурсу область посідає 7 місце.

Спільно виробили практичні поради та рекомендуватимуть керівникам підприємств наступне: налагодити тісну співпрацю з ОТГ, систематично доводити до відома громадськості помісячні плани з усіх видів лісогосподарських робіт: посадки, доглядів, заготівлі деревини, планові та фактичні надходження від усіх видів користування у місцеві бюджети тощо. Ширше залучати представників громадськості до проведення оглядів уражених хворобами лісових насаджень, до участі в природоохоронних акціях та зробити особливий акцент на роботі з шкільною й учнівською молоддю.

На їх думку, це сприятиме донесенню до громадськості об’єктивної інформації про діяльність лісівників.