42 мільйони гривень відрахували у І кварталі сумські лісівники місцевим бюджетам

На изображении может находиться: один или несколько человек и текст

Бюджетам і Державним цільовим фондам підприємства Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства спрямували у І кварталі цього року 129,8 млн. грн., що на 13,5 млн. грн. більше ніж у І кварталі 2019 року. Про це наголосив у своїй доповіді у ході on-line засідання колегії, що днями відбулось у Сумському ОУЛМГ, заступник начальника Євген Фролов.

 

«З кожного кубометра заготовленої деревини сплачено податків і внесків в сумі 618 грн. З кожної гривні реалізованої продукції до бюджету надійшло 51 коп. У ряді підприємств цей показник вищий за середньообласний. Сумський лісгосп сплатив з гривні реалізованої продукції 57 коп., Охтирський – 59 коп., Краснопільський – 62 коп., а Лебединський – 72 коп. По сплаті податків з кубометра заготовленої деревини найбільше сплачено Тростянецьким лісгоспом – 1029,4 грн. по 975 грн. – сплачував Охтирський лісгосп та 924 грн. – Краснопільський», – прокоментував податкову політику заступник начальника управління.

 

Найбільшу питому вагу в сумі сплачених податків та зборів становить рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів – 49,2 млн. грн. (38 %), податок на додану вартість – 29,3 млн. грн. (23%), та податок на доходи з фізичних осіб – 16,4 (13%) млн. грн..

 

Із загальної суми сплачених податків 68,4 млн. грн. надійшло до Державного кошика, 42,0 млн. грн. – отримали місцеві бюджети та 19,3 млн. грн. – це Єдиний соціальний внесок.

 

Прес-служба Сумського ОУЛМГ