347 рейдів по охороні державного мисливського фонду провели сумські лісівники у І кварталі

Державною лісовою охороною та єгерською службою лісогосподарських підприємств Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства проведено 347 рейдів по охороні державного мисливського фонду. На порушників правил полювання складено 57 протоколів. Поро це повідомили у відділі лісового господарства Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства за підсумками роботи лісгоспів управління у І кварталі поточного року.

Систематично проводилась робота по знищенню у мисливських угіддях хижих тварин.

Але головним напрямком діяльності підприємств по веденню мисливського господарства залишається проведення комплексу біотехнічних заходів з підгодівлі диких тварин. Наразі лісгоспи висівають незбирані поля та злакові культури для підгодівлі тварин у зимовий період.

Проведений у лютому цього року щорічний облік показав позитивну динаміку чисельності основних видів мисливських тварин: кабана – 387 голів, козулі – 2315 голів, оленя європейського – 276 голів, оленя плямистого – 58 голів, лося – 80 голів та зубрів – 54 голови.

Довідково. Площа наданих у користування державним лісогосподарським підприємствам області мисливських угідь складає 227,5 тис. га, що становить 11,0 % загальної їх площі по області.

Ведення мисливської діяльності у підприємствах управління забезпечують 65 фахівців, серед яких 13 мисливствознавців та 36 єгерів.