На Сумщині локалізували вісім лісових пожеж

Лісогосподарські підприємства Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства локалізували з початку року вісім лісових пожеж, три з яких останніми днями.

Як повідомив відділ лісового господарства управління, негативна тенденція по «активізації» цього стихійного явища, як завжди, припадає на період весняно-польових робіт. Аграрії на полях, чи господарі на своїх присадибних ділянках випалюють суху рослинність, весняний вітер сприяє швидкому розповсюдженню вогню і це стає причиною великого лиха.

Відтак п’ять із дванадцяти підприємств управління вже піддавалися випробуванню вогнем у лісі. Два випадки зафіксовані у Конотопському лісгоспі, три – у Тростянецькому лісгоспі та по одному випадку у Кролевецькому, Лебединському й Сумському підприємствах.

Загальна площа лісових пожеж становить 2,12 га, в тому чисті 0,1 – верхової пожежі у Лебединському лісгоспі. Середня площа 1 пожежі – 0,27 га.

П’ять осіб по Конотопському, Краснопільському та Охтирському лісгоспах було притягнуто до адміністративної відповідальності та накладено штрафу на загальну суму 459 грн.

Одну справу по пожежі у лебединському лісі передано до УМВС. Збитки склали 6,6 тис. грн.