Понад 5 мільйонів нових дерев та 622 грн. податкових платежів з кожного заготовленого кубометра деревини – результати роботи лісгоспів Сумщини у І кварталі

Більш як на 14 млн. грн. у порівнянні з відповідним періодом минулого року збільшилась сума податкових платежів, сплачених сумськими лісогосподарськими підприємствами до бюджету за І квартал 2020 року.

З загального обсягу сплачених податків 67,9 млн. грн. надійшло до Державного кошика, 42,4 млн. грн. – склали платежі до місцевих бюджетів та 19,4 млн. грн. – Єдиний соціальний внесок.

«З кожного кубометра заготовленої деревини підприємства області сплатили 622,4 грн. податкових платежів. З кожної гривні реалізованої продукції до бюджету надійшло 51 коп. Найбільшу питому вагу в сумі сплачених податків та зборів становить рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів – 49,2 млн. грн. (38 %), податок на додану вартість – 29,3 млн. грн. (23%), та податок на доходи з фізичних осіб – 16,4 (13%) млн. грн.», – коментує податкову політику сумських лісгоспів заступник начальника управління Євген Фролов.

Загальна сума сплачених податків та Єдиного соціального внеску – майже 130 млн. грн. А це суттєвий внесок у економіку регіону. Заступник начальника наголошує, що поряд з цим, державні лісогосподарські підприємства виконують весь комплекс лісогосподарських робіт. Весняні лісокультурні роботи наразі на стадії завершення.

«На сьогодні вже посаджено понад 5 мільйонів нових дерев та проведено доповнення лісових культур на площі до 1000 га. Всі ці роботи підприємства виконують за власний кошт і з виконанням всіх, передбачених МОЗ карантинних заходів, що також тягне за собою додаткові витрати», – говорить Євген Фролов.

Прес-служба Сумського ОУЛМГ