ДП “Тростянецьке лісове господарство” попереджає про зростання пожежної небезпеки в лісах!

Посушливі погодні умови та сильні вітри збільшили пожежну небезпеку в лісах району. Однак, на превеликий жаль, є люди які цього не усвідомлюють і самовільно випалюють суху траву, комиші, розводять багаття в лісі, що призводить до непоправного лиха, завдає шкоду лісу, диким тваринам, місцевому населенню та природі в цілому. З початку настання пожежонебезпечного періоду на території ДП «Тростянецький лісгосп» силами лісової охорони було локалізовано 5 випадків лісових пожеж, які встигли призвели до пошкодження 1,55 га лісових насаджень. Виною цьому є нехтування місцевим населенням правил пожежної безпеки.

Відповідно до ст. 77 та ст. 77¹ Кодексу України про адміністративні правопорушення порушення вимог пожежної безпеки в лісах та самовільне випалювання рослинності або її залишків тягне за собою накладення штрафу на громадян від 85-00 грн до 850-00 грн і на посадових осіб від 595-00 грн до 1700-00 грн. Окрім штрафу порушнику загрожує компенсувати завдану шкоду, а вона при нинішніх цінах обраховується десятками і навіть сотнями тисяч гривень.

ДП «Тростянецький лісгосп» звертається до мешканців району з проханням у цей період сухої погоди та сильних вітрів віднестися відповідально до поводження з вогнем на природі і тим самим допомогти лісівникам оберегти ліс від пожежі.

Також звертаємо увагу, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 2 квітня 2020 року №255 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої корона вірусом SARS-CoV-2» заборонено до 24 квітня 2020 року відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та в разі службової необхідності.

Якщо Ви виявили лісову пожежу, то по можливості зразу зателефонуйте в державну лісову охорону (+380-89-250-1777), сільську раду, відділення поліції (102), державну службу з надзвичайних ситуацій (101).

ДП «Тростянецький лісгосп»