На Сумщині акція «Майбутнє лісу у твоїх руках» продовжує свою ходу

Похожее изображение

Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу у твоїх руках», що розпочалася 21 березня у День лісу, продовжує свою ходу по Сумщині. Шкільна й учнівська молодь, представники громадських організацій, засобів масової інформації, органів влади, місцевого самоврядування, інших державних установ і просто небайдужі люди охоче допомагають лісівникам створювати лісові на садження.

Вже відбулися масові заходи з посадки лісу у Глухівському, Середино-Будському та Шосткинському лісгоспах. Під час яких представники громадськості допомогли підприємствам створити 6 га лісових насаджень.

«Цінність таких заходів не у кількості посаджених сіянців. Цінність у самій меті, яка полягає у залученні людей до створення лісу. Той, хто своїми руками посадив хоча б одне деревце, ніколи його не зламає. Тому основними учасниками наших масових заходів є школярі, покоління, яке формує свій світогляд. Хотілося б, щоб такі трудові уроки допомагали виховувати у них гуманне ставлення до навколишнього середовища та повагу до лісівничої праці», – говорить заступник начальника Сумського ОУЛМГ Олександр Товстуха.

«Зважаючи на погодні умови, трудові акції по посадці лісу відбулися лише у трьох підприємствах. У решті лісгоспів проведення заходів акції сплановано на найближчий час», – продовжує заступник начальника управління.

Нагадаємо, Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу у твоїх руках» започаткована Державним агентством лісових ресурсів у 2005 році і проходить на Сумщині в чотирнадцяте. Триває вона впродовж місяця, до 21 квітня включно.

Учасники минулорічної акції допомогли сумським підприємствам створити 46 га лісу. Загалом же за час проведення акції на Сумщині її учасники допомогли створити лісівникам майже півтори тисячі гектарів лісу.

Прес-служба Сумського ОУЛМГ