Лісівники — проти смітників: Ми — в гостях у природи!

Картинки по запросу картинка Лісівники — проти смітників

Ліс – це не просто економічний ресурс, а, без перебільшення, «легені» планети – він впливає на якість  повітря, ґрунту, води. А зміни клімату на планеті напряму залежать від стану лісових екосистем. Про це знають усі. Але смітники і цілі звалища побутового сміття у наших лісах – не рідкість. Їх особливо багато неподалік населених пунктів. Лісівникам доводиться регулярно прибирати такі місця.

 

Колектив Державного підприємства «Тростянецький лісгосп» велику увагу приділяє чистоті прилеглої до своїх садиб території. Працівники лісгоспу власноруч збирають сміття та оздоблюють обійстя управління та лісництв.

 

На фото збирання сміття Тростянецьким лісництвом ДП “Тростянецьке лісове господарство”.

Ми намагаємося змінити ставлення до природи не лише власним прикладом, а й наочністю.

 

Для відпочинку у лісі жителів і гостей Тростянеччини нашими працівниками облаштовано рекреаційну ділянку “Лісовичок”. Рекреаційна ділянка «Лісовичок» розташована на території Литовського лісництва в селі Климентове Охтирського району Сумської області в мальовничому сосновому лісі на березі річки Ворскла. На її території – місця для відпочинку, прийому їжі, захищені вогнища, туалет та сміттєві баки.  У рекреації неодмінно є нагадування про необхідність залишати місце відпочинку чистим.

альтанка

 

Щорічно на території України, за різними джерелами, утворюється близько 28 тис. несанкціонованих сміттєзвалищ. Чимало людей дозволяють собі вивезти та залишити сміття в лісі, через  абсолютну безкарність. Окрім недієвого природоохоронного законодавства причиною засмічення лісу є нерозуміння деякими людьми справжніх наслідків та низька екологічна свідомість.  Але зробити довкілля чистішим може кожен – просто зібравши сміття!