РЯТУВАЛЬНИКИ ТРОСТЯНЕЧЧИНИ ПРОВЕЛИ ТАКТИКО-СПЕЦІАЛЬНІ НАВЧАННЯ З ГАСІННЯ УМОВНОЇ ПОЖЕЖІ НА ТЕРИТОРІЇ ТРОСТЯНЕЦЬКОГО ЛІСНИЦТВА ДП «ТРОСТЯНЕЦЬКЕ ЛІСОВЕ ГОСПОДАРСТВО»

24 травня 2022 року рятувальники 24-го ДРПЧ 6-ДПРЗ ГУ Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області спільно з працівниками лісової пожежної служби ДП «Тростянецьке лісове господарство» провели тактико-спеціальні навчання, щодо взаємодії при ліквідації умовної пожежі на території Тростянецького лісництва.

Відповідно до тактичного задуму  внаслідок порушення правил пожежної безпеки виникла пожежа у 34 кварталі Тростянецького лісництва. Рятувальники  діяли чітко та злагоджено.

Першими на місце умовної пожежі прибули майстер лісу та лісник Тростянецького лісництва, вони з ранцевими вогнегасниками  розпочали ліквідування умовної пожежі, далі на допомогу вирушила лісова пожежна служба ДП «Тростянецьке лісове господарство» на пожежному автомобілі та тракторі для відрізання умовної пожежі від лісових насаджень. На допомогу гасіння лісової умовної пожежі прибули рятувальники 24-го ДРПЧ 6-ДПРЗ ГУ Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області, завдяки  цьому, умовну пожежу вдалося швидко ліквідувати.

Також, була відпрацьована злагодженість дій рятувальних служб ДП «Тростянецьке лісове господарство» та ДРПЧ міста в організації та гасінні умовної лісової пожежі.

Проведення таких спільних навчань є  запорукою злагодженої роботи служби порятунку при виникненні реальних екстрених ситуацій при гасінні лісових пожеж, що призведе до їх успішної ліквідації з мінімальними матеріальними збитками.