У Сумському ОУЛМГ фахівці ДСНС провели навчання

У лісогосподарських підприємствах Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства проходять навчання щодо поводження з вибухонебезпечними предметами та дій у разі застосування хімічної зброї.

Тема дещо незвична, але досить актуальна. Адже окупанти, покидаючи територію Сумщини, лишили після себе багато «неприємних сюрпризів», які несуть пряму загрозу життю людей.

За словами фахівців, на територіях, що знаходились під окупацією, загарбники мінували все, що бачили. Починаючи від особистих речей та предметів побуту – до будівель, присадибних ділянок, доріг і лісових масивів.

Залишили свій небезпечний слід і активні бойові дії. Нерозірвані снаряди, патрони тощо можна знайти навіть у непередбачуваних місцях. Тому бути обізнаним як поводитись з такими речами, наразі, актуально для людей будь-якого віку і професії.

Сьогодні, 19 травня, фахівці ДСНС завітали у Сумське ОУЛМГ, де провели роз’яснювальну роботу з працівниками головного офісу.

Деякі види вибухонебезпечних предметів лісівникам продемонстрували наочно та детально розповіли, як діяти у разі їх виявлення. Ті з предметів, які з-за їх надто великої ваги важко було довезти, показали на слайдах та у відео презентаціях.

Але які б за кольором, розміром чи вагою не були ці речовини, призначення у них одне – пряма загроза життю людини! Тому де б ти не знаходився, обачність втрачати не можна!

Спілкуючись з нашими лекторами, спеціалісти Сумського ОУЛМГ ще більше впевнились, що наші ДСНСники – фахівці високого класу, самовіддані і надійні!

Сумське обласне управління лісового та мисливського господарства щиро вдячне ДСНС України в Сумській області за плідну співпрацю!