Близько 160 мільйонів податків – лісівники Сумщини працюють на економічному фронті

За чотири місяці цього року державні лісогосподарські підприємства Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства спрямували до бюджетів усіх рівнів 159,7 мільйонів гривень податкових платежів. «80 мільйонів отримав Державний бюджет, 43,4 мільйони гривень надійшло у місцеві бюджети та 36,2 мільйони гривень склав Єдиний соціальний внесок», – прокоментував податкову політику держлісгоспів області заступник начальника Сумського ОУЛМГ Євген Фролов.

Загальна сума сплаченого податку на 8 мільйонів менше, ніж відповідному періоді минулого. Але причини для такої негативної динаміки на фоні стабільної вартості лісопродукції були більше, ніж об’єктивні.

«У березні місяці, з-за активних бойових дій та окупації, наші підприємства взагалі не здійснювали реалізації продукції. Тому зараз намагаємось надолужити втрачений час. Одні з найбільших податкових позицій – це сплата за користування лісовими ресурсами та податок на додану вартість. Але після відновлення роботи держлісгоспів, ще тривалий час не було можливості проводити заготівлю деревини, саме тому по цим показникам сплачено менше, ніж у попередньому році», – продовжує заступник керівника.

У розрізі лісогосподарських підприємств картина по сплаті податків наступна:

ДП «Конотопське лісове господарство» – 26,2 млн грн.

ДП «Краснопільське лісове господарство» – 20,2 млн грн.

ДП «Лебединське лісове господарство» – 12,3 млн грн.

ДП «Охтирське лісове господарство» – 17,7 млн грн.

ДП «Свеське лісове господарство» – 23,6 млн грн.

ДП «Сумське лісове господарство» – 19,2 млн грн.

ДП «Тростянецьке лісове господарство» – 20,2 млн грн.

ДП «Шосткинське лісове господарство» – 19,7 млн грн.