П’ять з плюсом! – на Сумщині висадили понад 5 мільйонів сіянців деревних порід

Понад 5 мільйонів дерев! висадили з початку лісокультурної кампанії підприємства Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства. Тим самим забезпечили виконання плану, який формували ще торік, на 88%. Чи виконають план на всі 100%, залежить, на жаль, не лише від лісівників. На сьогодні на 15,5 тисяч гектарах державного лісового фонду ще заборонено виконання будь-яких видів робіт. У ці площі входить і частина визначених для цьогорічного заліснення.

«Всього висаджено лісу на площі 816,3 га, з яких 791,2 га – це лісовідновлення та 25,1 га – це лісорозведення», – коментує перебіг лісокультурної кампанії та виконання заходів програми президента України «Зелена країна» держлісгоспами області заступник начальника Сумського ОУЛМГ Олександр Забара.

З найбільших площ – понад 200 га (1,3 млн шт. сіянців) – додалося на Шосткинщині. Послідовники професора Огієвського продовжують справу відомого лісовода, висаджуючи нові площі соснового лісу. 180 га (понад 1 млн шт. сіянців), з яких 15 га – це лісорозведення – висадили конотопські лісівники, 151 га (996 тис. шт. сіянців) – додалося лісу у Свеському держлісгоспі.

Висадка лісу продовжується.