До 30-ї річниці Незалежності України на Сумщині висадили 30 катальп

Захід пройшов за активної участі сумських лісівників. Поряд з губернатором області Дмитром Живицьким, головою Благодійного фонду «Озеленення України» Ганною Крисюк, співорганізатором проєкту «Озеленення планети» у Сумській області Дмитром Кулібабіним дерева висаджували перший заступник начальника Сумського ОУЛМГ Віталій Ігнатченко та начальник відділу лісових ресурсів та маркетингу управління Олександр Забара.

Голова Сумської облдержадміністрації Дмитро Живицький зазначив, що цьогоріч такий захід проводиться вже вдруге. Він проходить в рамках екологічної акції «Озеленення планети» та президентської державної програми «Зелена країна». Перший його етап відбувся ще навесні, тоді біля озера Чеха був створений Парк Щастя, але з-за погодних умов деякі дерева не прижилися, тому цього разу на їх місце висаджували нові.

«Сьогодні на їх місце садимо нові дерева, щоб та ідея та той проєкт, який було розпочато запрацював для людей. Дуже знаково, що така акція відбувається 30 числа, 30 дерев, в рамках святкування 30-ї річниці незалежності України, – сказав Дмитро Живицький. – Наша спільна мета зробити Україну повністю зеленою, збільшити природно-заповідний фонд нашої країни, щоб залишити майбутньому поколінню зелену, здорову планету».

«Сьогодні ми розширюємо «зелені легені» нашої планети, що дуже необхідно. Кожний рік ми у державному лісовому фонді висаджуємо лісові культуи на площі 1300 га, в подальшому робимо доповнення. І на прикладі створення парку площею 1 га ми хочемо показати, що праця лісівників дуже клопітка і необхідна», – сказав Віталій Ігнатченко.

«Дуже важливо не просто висаджувати дерева, а й доглядати за ними. Робити такі справи дуже просто, якщо об’єднуються різні категорії людей. Тому звертаємось до всіх мешканців Сумщини, щоб вони приходили сюди і допомагали доглядати за деревами», – наголосила Ганна Крисюк.

Вона зазначила, що вже другий рік поспіль триває проєкт «Озеленення планети» в рамках якого висаджено понад 15 млн. дерев в 140 країнах світу. В Україні висаджують найбільшу кількість дерев, всі області беруть активну участь.

Співорганізатор проєкту «Озеленення планети» у Сумській області Дмитро КУЛІБАБІН повідомив, що проєкт відбувається за підтримки Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Міністерства закордонних справ України, Державного агентства лісових ресурсів України. Організатором глобальної екологічної акції «Greening of the Planet» є український Благодійний фонд «Озеленення України».

Дерева ж, які висадили у Парку Щастя, виростили краснопільські лісівники у розсаднику Велико-Бобрицького лісництва.