На Сумщині презентували екологічний проєкт «Озеленення планети»

У вівторок, 2 березня, на Сумщині у Конгрес-центрі СумДУ відбулась презентація масштабного екологічного проєкту «Озеленення планети». Його представила сама ініціаторка Президент Business Woman Club, власниця міжнародного глянцю Business Woman, генеральний директор Книги рекордів України, голова Благодійного фонду «Озеленення України» Ганна Крисюк.

«Наша мета – це відновлення екосистеми та об’єднання людей планети довкола боротьби з глобальними ековикликами, – зазначила Ганна. – Реалізація проєкту «Озеленення планети» запланована на 20 березня 2021 року – у Міжнародний день щастя».

За її словами, завдання проєкту «Озеленення Планети» – висадити 1 млн. дерев у 100 країнах світу та змінити екосвідомість людей у всьому світі до шанобливого ставлення до природи.

Сумське обласне управління лісового та мисливського господарства на заході представив начальник відділу лісового господарства Анатолій Омельченко.

Він зазначив, що лісогосподарські підприємства, які координуються Сумським ОУЛМГ, з задоволенням підтримують і вже готові долучитись до реалізації проєкту в області. Перш за все, буде приділена увага озелененню об’єктів соціальної сфери села: дитячі садочки, школи, заклади та пам’ятки культури. Наразі держпідприємства контактують з місцевими ОТГ щодо пріоритетів у визначенні місць озеленення та видів садивного матеріалу. В управлінні вже визначені особи, які комунікуватимуть з громадськістю, вся інформація організаційного характеру буде оприлюднена на офіційних веб-сайтах управління та лісгоспів, а також у соціальних мережах.

Співорганізатор «Greening of the Planet» в Сумській області Дмитро Кулібабін, додав, що у день проведення акції, 20 березня, в обласному центрі планують закласти Парк щастя поблизу озера Чехова. До слова, у четвер, 25 лютого, на запрошення начальника Сумського ОУЛМГ Віктора Чигринця, Дмитро Кулібабін взяв участь у засіданні колегії управління, де презентував мету Проєкту перед керівниками держлісгоспів області та керівництвом управління.

 

Довідково. Долучитись до глобальної екоініціативи «Озеленення Планети» може кожна людина на планеті Земля, а також корпорації, компанії, підприємства, організації, політики, блогери і всі люди, які хочуть, щоб наша планета була свіжою, чистою та з гарним майбутнім, таким плацдармом, де можна жити.

Детальну інформацію про проєкт читайте за посиланням: https://greeningplanet.org/