Шкільне лісництво «Нескучаньське» ДП “Тростянецьке лісове господарство”

Дбаючи про лісове багатство, працівники ДП «Тростянецький лісгосп» дбають і про виховання своєї зміни , тому і намагаються в міру можливостей виховувати нове покоління екологічно свідомих людей, які розуміють важливість праці лісівників.

Саме з цією метою при лісгоспі й створено учнівське лісництво.

По перше, воно є  ефективною формою позитивного навчання, натуралістичного виховання відповідальних за свою землю громадян країни. А по друге тут бере початок профорієнтаційна робота з молоддю у природньому напрямку.

Наразі при лісгоспі, на базі загальної середньої освіти І – ІІІ ступенів школи №2 Тростянецької міської ради діє шкільне лісництво «Нескучанське» під керівництвом вчителя біології Катерини Анатоліївни Солохи, у роботі якого беруть участь 26 активних школярів.

У 2019 році для занять учнів при лісгоспі був створений клас під відкритим небом, де учні шкільного лісництва під чутким керівництвом свого талановитого керівника, людини люблячий природу вчяться веденню лісової справи, екологічному вихованню, вчяться  любити і зберігати ліс, лісову фауну.

В зимовий період навчання проводяться у музею лісу, який відвідують щотижня.

Юні лісівники щороку е активними учасниками Всеукраїнських акцій «Майбутнє лісу у твоїх руках».  Проводяться  конкурси – виставки годівничок, шпаківень, які діти з задоволенням роблять для наших пернатих друзів.

Крім того учні шкільного лісництва беруть участь у весняних посадках лісу, посадки і догляду за рослинними у декоративному розсаднику.

Очищують разом з працівниками підприємства прилеглі до лісгоспу території від сміття. А в минулому році шкільне лісництво «Нескучанське» відзначило свій 50-річний ювілей. Завдяки молоді, вихованій жити у гармонії з природою. Тростянеччина буде завжди лісовим краєм.