На Сумщині відбулось Лісівниче свято

«Працю лісівників Україна традиційно вшановує на початку золотої осені. А нинішнього 2019-го року Сумське обласне управління лісового та мисливського господарства відзначає 70 річницю своєї діяльності. Обидві ці дати особливі і знакові, обидві – гідний привід для свята», – сказав у відкритті Лісівничого свята, яке відбулось у суботу, 7 вересня, начальник Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Чигринець.

Розпочалося свято з офіційних урочистостей. Лісівників Сумщини вітали голова Сумської обласної ради Володимир Токар, народний депутат України Ігор Молоток, депутат обласної ради Володимир Горох й керівники Кролевецького району та міста Кролевець.

З нагоди 70 річчя управління і професійного свята кращих працівників лісогосподарських підприємств області відзначили нагородами.

Почесні грамоти Кабінету міністрів України отримали представник Краснопільського лісгоспу Віктор Клименко і директору Роменського лісгоспу Олег Салов.

Нагрудний знак «Відмінник лісового господарства України» вручили лісничому Свеського лісгоспу Олександру Омельченку. Ряд лісівників отримали Почесні грамоти та Подяки Державного агентства лісових ресурсів України, грамоти керівника та профспілки обласного управління. А також від голови обласної ради та обласної адміністрації.

 

 

Дійство проходило на базі державного підприємства «Кролевецьке лісомисливське господарство» на центральному стадіоні Кролевця і зібрало численну кількість глядачів.

Прийшовши на стадіон, кролевчани та гості міста зразу ж поринали у атмосферу лісу. У садибах підприємств управління можна було побачити розмаїття лісової продукції та лісових мешканців, а також познайомитись з родзинками діяльності кожного лісгоспу окремо.

Лісівники розповідали відвідувачам про нюанси вирощування лісових культур, знайомили з видами продукції, які дає ліс. Активним глядачам – пропонували різноманітні майстер-класи: по розпису дерев’яних виробів, різьби по дереву, плетіння з лози, виготовлення картин з лісових матеріалів, технології посадки сіянців дуба з закритою кореневою системою тощо.

Та кульмінацією свята, як завжди, стала спартакіада лісівничого багатоборства. Команди всіх 12 підприємств Сумського ОУЛМГ демонстрували свої вміння у 10 видах змагань, серед яких біг по колоді, метання сокири, випилювання деревних млинців бензопилою, розпил колоди ручною пилкою, стрільба з пневматичної гвинтівки, користування ранцевим вогнегасником, перетягування линви та лісова естафета, запорукою успіху у яких були спритність і точність, а головне – техніка безпеки.

Переможці по видах змагань були відзначені грамотами та грошовими преміями.

У загальнокомандному заліку Спартакіади -2019 на третьому місці Сумський лісгосп, на другому – переможці минулорічної спартакіади – команда Тростянецьких лісівників.

А головну перемогу виборола команда Роменського лісгоспу.

Прес-служба Сумського ОУЛМГ