За 9 місяців сумські лісгоспи поповнили бюджет на понад 326 млн. грн.

Похожее изображение

«За 9 місяців поточного року наші підприємства сплатили до бюджетів усіх рівнів та Державних цільових фондів 326,3 млн. грн. податків, зборів та інших платежів, це на 67,8 млн. грн. більше в порівнянні з попереднім роком.

З них: 166 млн. грн. підприємства сплатили податку до Державного бюджету, 25,2 млн. грн.. надійшло податків до обласного бюджету, 67,4 млн. грн. отримали місцеві бюджети, 67,8 млн. грн. – платежі до Державних цільових фондів», – прокоментував податкові платежі лісогосподарських підприємств Сумського ОУЛМГ заступник начальника відділу бухгалтерського обліку та економіки Сумського ОУЛМГ Євген Фролов.

Найбільшу питому вагу в загальній сплаті податків склала сплата ПДВ,  на сплату якого було спрямовано 85,3 млн. грн. Плата за спеціальне користування лісовими ресурсами склала 58,2 млн. грн., прибуткового податку з громадян сплачено 56,8 млн. грн., ЄСВ 67,8 млн. грн.

«Якщо провести аналіз сплати податків і платежів з 1 м3 заготовленої деревини, то в цілому по управлінню сплачено 586 грн.», – говорить фахівець.

Найбільше сплачують підприємства з твердолистяною лісосікою Тростянецький, Охтирський, Краснопільський та Сумський, по якій найбільш висока таксова вартість. Так, по Тростянецькому лісгоспу платежі склали 1113,2 грн. з 1м3 заготовленої деревини, по Охтирському – 905 грн., по Сумському – 798 грн. та 751 грн. по Краснопільському лісгоспу.

З 1 грн. реалізованої продукції лісгоспи загалом сплатили 42 коп. податків і зборів. Більше від загальнообласного склали платежі  по Тростянецькому та Сумському лісгоспах, відповідно 53 коп. та  51 коп.

В цілому від загального обсягу реалізованої продукції бюджетні платежі підприємств склали 42 %.

Прес-служба Сумського ОУЛМГ