У Тростянецькому лісгоспі реконструювали цех переробки деревини

«У Тростянецькому лісгоспі цех переробки деревини був збудований у 1967 році. Складався він з двох цехів паркетного і розпилювального та мав досить звучну назву – Деревообробний лісозавод», – говорить директор Тростянецького лісгоспу Віктор Зубко.

У той час Тростянецький паркетний цех одним з перших в Україні запровадив випуск щитового паркету. Паркет користувався великим попитом і роз’їжджався з Тростянця майже в усі куточки колишнього Радянського Союзу. Розпилювальний цех випускав пиломатеріали і товари народного споживання: дранку, штахетники тощо.

У 2017 році, на півстолітній ювілей цеху, тростянецькі лісівники зробили йому подарунок: інвестували кошти у капітальний ремонт та заміну технологічного обладнання.

«Було закуплено нове обладнання – стрічко-пильний верстат – Woodmaizer LT-40. Це дозволило підвищити якість й збільшити обсяги переробки», – коментує директор лісгоспу.

Цех переробляє до 6 тис. м3 деревини в рік, освоює експортний ринок пиломатеріалів. Його обслуговує 18 працівників, середньомісячна заробітна плата яких складає понад 16 тис. грн.

«Наявність у структурі виробничої діяльності підприємства одного цеху переробки деревини дає змогу більш продуктивно використовувати деревину, на яку низький та не стабільний попит – технологічну сировину. Проте, виготовлений з неї пиломатеріал знаходить споживача за конкурентною ринковою ціною», – констатує Віктор Зубко.

Перебуваючи у цеху переробки деревини Тростянецького підприємства у ході виїзної колегії, начальник Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Чигринець відзначив інвестиційну діяльність Тростянецького лісгоспу.

 

Прес-служба Сумського ОУЛМГ