Облаштування еколого-пізнавальної стежки “Заповідні куточки Нескучного”

На данном изображении может находиться: дерево, растение, на улице и природа

Екологічна стежка – це одна з форм виховання любові до природи, бережливого відношення до неї, а також об’єкт для проведення екологічних спостережень, досліджень та екскурсій з метою ознайомлення з видовим різноманіттям флори та фауни.

Науковці Краснотростянецького відділення УкрНДІЛГА В. А.Ігнатенко та В. П. Самодай розробили еколого–пізнавальну стежку “Заповідні куточки Нескучного”. Основними елементами стежки є деревне різноманіття на території Краснотростянецького відділення, а також історичні аспекти створення та особливостями планування парка-пам’ятки садово-паркового мистецтва “Тростянецький” загальнодержавного значення. Цікавими і привабливими для пересічних людей та науковців переважно є рідкісні та зникаючі види рослин, лісові насадження природного походження.

 

Силами ДП “Тростянецький лісгосп” за участю співробітників відділення проводяться роботи з облаштування та покращення пересування еколого-пізнавальною стежкою. Розширюються доріжки для пересування, уздовж стежки встановлюються лавки та столи для відпочинку. На найбільш важливих місцях стежки будуть встановлені інформаційні плакати для ознайомлення відвідувачів з об’єктами, що знаходяться на шляху пересування, інформацією про рослинний (дерева, чагарники, трав’яний покрив) та тваринний (птахи, плазуни, звірі, риби) світ парку.

 

Екологічна стежка розрахована на дітей старшого дошкільного віку, учнів шкіл, вчителів, батьків, що відпочивають, організовані екскурсійні групи та ін.

 

За матеріалами Краснотростянецького відділення УкрНДІЛГА