У ЗМІ ПОШИРЮЄТЬСЯ ФАЛЬШИВИЙ ЛИСТ ДЕРЖЛІСАГЕНТСТВА

Сьогодні низка засобів масової інформації, з посиланням на інтернет-сайт «Обозреватель», поширили лист нібито за підписом заступника Голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимира Бондаря до однієї з австрійських деревообробних компаній з проханням розглянути можливість взяти у концесію низку лісогосподарських підприємств України.

Державне агентство лісових ресурсів України офіційно заявляє, що жодного подібного листа з такими пропозиціями відомство не надсилало, і відповідно жодних подібних листів заступник Голови Держлісагентства Володимир Бондар не підписував.

Номер, який зазначається на розповсюдженому у мережі листі, не міститься в журналі реєстрації вихідної кореспонденції Держлісагентства.

Варто зазначити, що Держлісагентство надсилає листи за кордон на подвійному міжнародному бланку і мовою країни, до якої надсилається лист.

Поширений в мережі лист є підробкою. У зв’язку з цим, Держлісагентство звернеться до правоохоронних органів.

Окрім того, питання, які порушенні у фальшивому листі Держлісагентства, не можуть вирішуватися відомством одноосібно.

Також варто зазначити, що Державне агентство лісових ресурсів України постійно звертає увагу на неприпустимість передачі українських лісів у концесію. В усіх публічних виступах та офіційних листах постійно надаються аргументи щодо негативних результатів у разі можливої концесії лісового господарства. Окрім того, Держлісагентство пропонувало та підтримує необхідність зазначення в проекті Закону України «Про концесії» норми про те, що лісгоспи не можуть передаватися в концесію.

Просимо засоби масової інформації, які поширили фальшивий лист Держлісагентства, спростувати інформацію.