Учасники з України стали призерами Міжнародного конкурсу “Молодь в лісах Європи”

Цього року фінал конкурсу «Молодь в лісах Європи» (YPEF) відбувся у Литві. Представляли Україну учасники з Волині – Олег Комарницький, Вікторія Мліонік та Богдан Суходольський – учні Луцької гімназії №18, які стали переможцями національного відбіркового туру.

Оцінювалися здібності конкурсантів у кілька етапів, зокрема, презентація традицій своєї країни, доповідь про особливості лісозаготівлі, тестові завдання та демонстрація навиків і базових знань під час практичного етапу, що відбувався безпосередньо у лісі. Все це учасники виконували англійською мовою.  Олег Комарницький здобув 2 місце, а Вікторія Мліонік завоювала бронзу у складі міжнародних команд. Національна команда України зайняла 4 місце.

Варто зазначити, що українці неодноразово здивували журі креативним підходом до виконання завдань. Зокрема, представляючи традиції ведення лісового господарства у своїй країні, школярі створили анімаційне відео, взявши за основу трейлер до фільму «Мавка. Лісова пісня» (режисер Саша Рубан). У ньому розповіли, що живуть на Волині – у краї лісу та озер, де Леся Українка надихнулася на створення знаменитої на весь світ драми-феєрії.

Чи не найцікавішим етапом конкурсу були практичні завдання. Розпізнати птахів, їстівні і неїстівні гриби, назвати лікарські рослини англійською мовою та пройти смуги перешкод учасникам випало на території Музею бджолярства, що в Інгалінському національному парку.

Нагадаємо, що вперше українська команда приєдналась до складу конкурсантів YPEF у 2015 році. У 2020 році Україна прийматиме фінал міжнародного конкурсу.