Сумська лісівнича профспілка підсумувала виконання колективних угод за І півріччя цього року

На пленумі обласної організації профспілки працівників лісового господарства, який відбувся вчора, 14 серпня, профспілкові ватажки обговорили підсумки виконання колективних угод на підприємствах Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства у І півріччі цього року.

Проаналізував виконання угод голова обкому профспілки Михайло Шпакович.

 

У своїй доповіді він зазначив, що у першому півріччі профспілка спрямувала свої дії на виконання виробничої програми підприємств, зміцненню їх фінансово-економічного стану і вирішення на цій основі соціальних питань.

 

«У І півріччі на підприємствах управління функціонувало 3027 робочих місць, 2653 – займали постійні працівники лісгоспів, а це на 51 робоче місце більше ніж у минулому році. Зросла кількість охоплених колективними угодами – загалом це 3916 працівників та пенсіонерів. На забезпечення належних умов праці лісгоспи спрямували 4,5 млн. грн., що значно більше, ніж передбачалося умовами угод», – наголосив Михайло Шпакович.

 

Належні умови праці, гідна заробітна плата, впевненість у завтрашньому дні – запорука результативної роботи підприємств управління. За турботу, яку щоденно проявляють адміністрації до своїх працюючих, останні віддячують самовідданою працею. Як результат, підприємства працюють динамічно, прибутково, виконуючи всі заходи виробничої програми.

 

«На весь комплекс лісогосподарських робіт підприємства спрямували до 150 млн. грн., забезпечивши відтворення лісів на загальній площі 1059 га. 27 % від усього об’єму заготовленої деревини підприємства переробили у власних цехах пробки. У цьому році Свеський лісгосп модернізував виробничі потужності переробки, чим створив нові робочі місця. Близько 40 млн. грн. лісгоспи інвестували у розвиток власного виробництва. Понад мільйон витратили на оздоровлення працівників та їх дітей та 2,5 млн..грн. – на проведення культурно-масових та спортивних заходів» – повідомив голова обкому профспілки.

 

Поряд з цим, Сумська лісівнича профспілка не стояла осторонь загальногалузевих проблем. Свою стурбованість критичним станом фінансування лісового господарства півдня і південного сходу держави сумські лісівники виразили матеріальною підтримкою зі своїх особистих заробітків у розмірі 4,2 млн. грн.

 

Як завжди, обговорення доповіді відбувалося досить жваво. Особливої критики профспілкових лідерів дістали громадські горе-активісти. Відмічалось, що всі, без винятку, лісогосподарські підприємства області піддавались морально-психологічному тиску з боку ЗМІ та окремих представників громадськості, які робили закиди щодо зловживань у лісовій галузі, що є несправедливим наклепом та викликало обурення у колективах підприємств. З приводу цього зголосилися продовжити активне інформування громадськості щодо організації лісогосподарського виробництва на підприємствах. А також, у ІІ півріччі вирішили спрямувати основні зусилля на організацію оздоровлення та відпочинку працівників і їх дітей, продовжити громадський контроль за дотриманням трудового законодавства та законодавства з охорони праці.

 

Прес-служба Сумського ОУЛМГ