Щодо кадрових змін у ВО “Укрдержліспроект”

Т.в.о. Голови Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич прокоментувала кадрові зміни у ВО «Укрдержліспроект».

«Наприкінці минулого тижня було прийнято рішення про звільнення гендиректора Укрдержліспроекту. Неефективне управління, небажання змінювати підходи до ведення роботи, певні корупційні ризики, затягування роботи з оприлюднення планів лісонасаджень, саботаж створення он-лайн карти вирубки лісів… Знаходилася купа відмовок, чому те чи інше завдання неможливо виконати. А вже на цьому тижні виявляється, що керівник Укрдержліспроектунібито був на лікарняному, коли його звільняли. Тепер, швидше за все, ще й подасть до суду. Типова схема. Старі кадри тільки так і звикли працювати, тримаючись до останнього за свої «насиджені» місця», – зазначила ХристинаЮшкевич на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Вона звернула увагу на те, що тепер найближчим часом в інтернеті можна буде прочитати багато замовного матеріалу про Державне агентство лісових ресурсів та його керівництво.

«Хтось незадоволений, що його звільнили, хтось – що не дозволила порушити закон, не погодилася на «домовленості». Така ситуація не вперше. Ну що ж, буду тримати цей удар», – наголосила Христина Юшкевич.

Як зазначила т.в.о Голови відомства, Укрдержліспроект виконує роботи з лісовпорядкування по всій Україні. «Зокрема, від їхніх висновків залежить скільки будуть вирубувати дерев та багато інших заходів. У подальшому, коли буде досягнуто кінцевих результатів у перемовинах з міжнародними експертами, донорами, Світовим банком, то саме ця установа забезпечуватиме здійснення обліку лісів, національної інвентаризації лісів та ведення державного лісового кадастру», – написала вона.