Відбулася виробнича нарада щодо підготовки та проведення аукціонів з продажу необробленої деревини

15 лютого 2017 року під головуванням заступника Голови Державного агентства лісових ресурсів Володимира Бондаря відбулася виробнича нарада стосовно підготовки та проведення аукціонів з продажу необробленої деревини. У нараді взяли участь фахівці Держлісагентства, товарних бірж, організаторів аукціонів з продажу необробленої деревини та проекту «PROZORRO».

«Ми повинні бути готовими до змін, нам необхідно отримувати актуальну інформацію про стан справ, для цього і відбуваються подібні зустрічі», – зазначив Володимир Бондар.

Протягом наради учасники обговорили основні питання організації та проведення аукціонів з продажу необробленої деревини, а також підбили підсумки аукціонів з продажу необробленої деревини 2016 року і стан виконання договорів за І квартал 2017 року.

Також заступник Голови відомства підкреслив, Агентство звертає увагу постійних лісокористувачів, що при виборі товарної біржі необхідно приділяти увагу критерію «вартості послуг», яких надає біржа і, відповідно, надавати перевагу тим біржам, які за свої послуги мають меншу винагороду.

У свою чергу, представники бірж запропонували співпрацю Держлісагентству з питань контролю обігу деревини.

Стосовно електронних торгів, то учасники наради неодноразово наголошували, що це – лише механізм, основне завдання бірж – забезпечити рівні та прозорі умови для усіх учасників аукціонних торгів.

Володимир Бондар підкреслив, що подібні зустрічі будуть відбуватися постійно, оскільки Держлісагентствозацікавлене у постійному діалозі з представниками бірж.

Нагадаємо, що 13 лютого у Держлісагентстві обговорили проект Положення про реалізацію лісоматеріалів необроблених, детальніше тут.