Віктор Чигринець: Сумські лісгоспи планують реалізувати більш як 40 тис. шт. новорічних деревець

«В передноворічний період цього року Сумські лісгоспи планують реалізувати більш як 40 тис. шт. новорічних деревець, всі вони екологічно чисті і законно заготовлені. Ціна новорічного дерева коливається в залежності від його зросту, орієнтовно метрова ялинка обійдеться покупцеві в межах 30-35 грн.», – наголосив у ході брифінгу начальник Сумського ОУЛМГ Віктор Чигринець.

 

 

 

 

 

 

У четвер, 8 грудня 2016 року, в Сумському обласному управлінні лісового та мисливського господарства начальник управління Віктор Чигринець дав відповіді на питання журналістів. Темою зустрічі стала ялинкова кампанія 2017 року. Віктор Чигринець розповів медійцям, де лісівники вирощують новорічні ялинки та де можна їх придбати, а також про заходи, яких вживають сумські лісгоспи для запобігання незаконній вирубці новорічних красунь.

«Для охорони зелених насаджень від незаконних порубів в усіх держлісгоспах області працюють рейдові бригади, у склад яких входять представники правоохоронних органів. Таких бригад 75. Ними здійснюється рейдові виїзди по охороні хвойних лісових насаджень, також здійснюється перевірка законності придбання та перевезення новорічних ялинок на автомобільних шляхах. Поки що випадків незаконних порубів не зафіксовано», – акцентував начальник управління.

Він наголосив, що продаж новорічних ялинок та сосен здійснюється у спеціально визначених місцях. Такі місця облаштовані в кожному державному підприємстві області на базі центральних садиб лісгоспів та лісництв.

«На базі наших лісництв та лісгоспів працює більше 80 пунктів з продажу новорічних ялин. Додатково після 15 грудня підприємства вивозитимуть новорічний товар на ринкові площі районних центрів та міст. В обласному центрі діятиме три торгові точки», – зазначив Віктор Петрович.

Начальник управління запевнив, що Сумські лісівники виростили достатню кількість новорічних деревець на будь-які смаки та гаманці. Поки що триває лише оптова торгівля. Перші ялинки поїхали створювати новорічне свято у Херсонську, Харківську та Дніпропетровську область. Наразі вже встигли реалізували близько 12 тис. шт. деревець.

Прес-служба Сумського ОУЛМГ