На Сумщині стартувала кампанія з продажу новорічних ялин та сосен

Лісгоспи Сумщини розпочали реалізацію новорічних ялин та сосен. 2 грудня «лісовий» новорічний товар вже знайшов своїх перших покупців. Наразі реалізовано 12 тис. новорічних деревець. Всього ж цього року лісівники Сумщини планують реалізувати до 40 тис. шт. ялин та сосен. Продаж новорічних ялинок здійснюється у спеціально визначених для цього місцях – «Ялинкових базарах», організованих на базі всіх лісництв та центральних садиб лісгоспів.

Ціна новорічного дерева коливається в залежності від його зросту, орієнтовно метрова ялинка обійдеться покупцеві від 26 до 32 грн.

Кожна ялинка, що заготовлена та реалізується в законний спосіб, матиме пластикову бірку або самоклейну етикетку зі штрих-кодом, що дозволяє покупцю дізнатися про походження деревця.

Зручний, компактний і економічно вигідний спосіб штучної реалізації ялинок – ялинки у горщиках. В такий спосіб пропонують свою продукцію Краснопільський, Роменський та Тростянецький лісгоспи.

В усіх держлісгоспах області організовані рейдові бригади, які здійснюють постійне чергування на ялинкових плантаціях. Тимчасові пости з працівників лісової охорони та правоохоронних органів слідкують за законністю придбання та перевезення новорічних ялинок на автомобільних дорогах. Штрафні санкції за незаконно добутий новорічний товар здійснюються відповідно до чинного законодавства.

Додаткові відомості по продажу деревець можна отримати за телефоном «гарячої лінії» Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства (0542) 61 11 27 – Перфілов Михайло Петрович.

Для оперативного реагування на факти порушень у період свят буде діяти паралельна «гаряча лінія» (0542) 77 02 69 – Баня Олександр Васильович.

Подбайте, щоб у підготовці до Нового року ніщо не затьмарило вашого свята!