Екскурсія учнів шкільного лісництва «Нескучанське» до Державного підприємства  «Тростянецьке лісове господарство»

Людина – частина природи. Її існування можливе за умови гармонійних відносин з навколишнім середовищем.

Формувати такі відносини покликані вчителі, а лісівники їх у цьому підтримують і допомагають.

Гарного осіннього дня до ДП «Тростянецький лісгосп» завітали учні – члени шкільного лісництва «Нескучанське» закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 2 разом з наставником, учителем біології, керівником шкільного лісництва Катериною Анатоліївною Солохою.

Екскурсія розпочалася з обласного музею лісу, який нещодавно був відкритий на території ДП «Тростянецький лісгосп». Учні із задоволенням відвідали три зали музею, які присвячені історії створення лісгоспу, основними напрямками діяльності лісового господарства. Дітям було цікаво розглянути інструменти, які використовували лісівники сто і більше років тому для вирощування та догляду лісу, а також для заготівлі деревини.

Учні дізналися про історію Краснотростянецького відділення УкрНДІЛГА, основні досягнення працівників лісо дослідної станції.

Розглянули ентомологічні колекції та гербарії головних лісо утворюючих порід.

Учителем Солохою К. А. та помічником лісничого Нескучанського лісництва Красніковим М. О., був проведений урок природи: головною темою якого був його величність ЛІС.

Основні тези, що звучали, були спрямовані на донесення до школярів інформації про значимість лісу та взагалі природних ресурсів.

У цей день родина шкільного лісництва поповнилась новими лісівниками, яким помічник лісничого Красніков М.О. вручив форми шкільного лісництва.

Наприкінці екскурсії учні відвідали новий навчальний клас під відкритим небом, облаштований і відкритий у цьому році для учнів шкільного лісництва. В якому будуть навчати, а також  любити природу, зокрема любити і зберігати ліс.