Вихованці учнівського лісництва «Совенятко» допомагають пташкам пережити зиму

 

Зима для птахів – велике випробування. Коли надворі починаються холоди, пташкам доводиться нелегко, тому пернаті потребують допомоги. У цю складну холодну пору кожного року вихованці учнівського лісництва «Совенятко», що діє при Роменському відділенні Державне підприємство «Сумське лісове господарство», дбають про пернатих друзів.

Цьогоріч в учнівському лісництві ще у листопаді стартувала екологічна акція «Допоможемо зимуючим птахам».

«Акція проводиться з метою: збагачення уявлення дітей про розмаїття птахів рідного краю, які залишилися на зиму; формування розуміння залежності життя птахів від людини та природних умов; позитивне ціннісне ставлення до птахів та бажання допомагати їм взимку», – коментує мету акції керівник учнівського лісництва Вікторія Зеленська.

Юні захисники пташок дуже відповідально підійшли до участі в акції. Разом зі своїми батьками вони виготовили годівнички та зубрали для пташок корм. Частину годівничок вже розвісили на шкільному подвір‘ї. Решту  планують передати своїм шефам – працівникам Сумського держлісгоспу.

Юні захисники пташок дуже відповідально підійшли до виготовлення годівничок та збору корму для птахів, тому пташки, які прилітатимуть до шкільних годівничок не залишаться без їжі взимку.