Безкоштовні дрова населенню: сумські держлісгоспи розпочали поставку

Понад 3 тисячі кубометрів пільгових дров вже відвантажили громадам держлісгоспи області! Про це повідомили у відділі використання лісових ресурсів та маркетингу Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Нагадаємо, лісівники забезпечують пільговими дровами мешканців територіальних громад, прилеглих до зони проведення воєнних дій. Така пільга передбачена Постановою КМУ № 1139 від 08 жовтня 2022 року й проводиться за кошти субвенції з Державного бюджету.

«Дія Постанови Кабміну №1139 розповсюджується на 21 територіальну громаду Сумської області. На сьогодні договори з державними лісогосподарськими підприємствами області уклали 10 громад. Загальний обсяг поставки дров за укладеними договорами – 15,3 тис м³ дров, з них вже завезено 3025 кубометрів», – коментує начальник відділу використання лісових ресурсів та маркетингу Віктор Жмурко.

Наразі з восьми держлісгоспів області здійснюють поставку пільгових дров шість:

ДП «Краснопільське ЛГ» – Миропільська селищнаТГ;

ДП «Охтирське ЛГ» – Охтирська міська ТГ;

ДП «Свеська ЛГ» – Дружбівська, Глухівська міські ТГ;

ДП «Сумська ЛГ» – Миколаївська, Юнаківська сільські, Хотінська селищна та Білопільська міська ТГ;

ДП «Тростянецьке ЛГ» – Тростянецька міська ТГ;

ДП «Шосткинське ЛГ» – Шосткинська міська ТГ.

Завозять лісівники пільгові дрова, в основному, на визначені у громадах майданчики. Розподіл дров по домогосподарствах здійснюється місцевою владою.