Тростянецькі лісівники поділились досвідом лісовирощування з конотопськими колегами

Лісова галузь постійно розвивається та модернізується. Тож аби крокувати в ногу з часом, лісівникам постійно потрібно навчатися.

Щоб перейняти досвід колег по питаннях лісокультурного виробництва, до Тростянецького держлісгоспу завітали конотопські лісівники.

Вони побували у розсаднику Нескучанського лісництва, поспілкувалися з колегами про засоби захисту рослин та секрети вирощування декоративних саджанців та відвідали відділення зеленого живцювання.

Не менш корисною була екскурсія і до насіннєсховища та шишко сушарки, що у Литовському лісництві підприємства. Де у спеціальній холодильній камері зберігаються лісове насіння, що незабаром трансформується у майбутні сіянці елітних тростянецьких лісів. Та де працює сучасне устаткування по висушуванню шишок та очистці насіння хвойних порід.

«Хочемо подякувати лісівникам Тростянеччини за те, що щедро поділилися своїм досвідом. Ми сповнені нових амбітних планів та ідей для розвитку ДП «Конотопський лісгосп» за для примноження зеленого багатства нашого краю та нашої держави», – поділились враженнями про відвідини лісівники Конотопського держлісгоспу.