Президентська програма «Зелена країна» продовжує Сумщиною свою осінню ходу

Президентська програма «Зелена країна» продовжує Сумщиною свою осінню ходу. Щоденно додається кількість висаджених дерев та дедалі збільшуються площі лісу.

Висаджують ліс в усіх восьми держлісгоспах, що координуються Сумським обласним управлінням лісового та мисливського господарства. Вже встигли загалом висадити 1 мільйон 28 тис. дерев.  Всього ж з початку року на Сумщині додалося майже 7 мільйонів дерев!

«Поки погодні умови дозволятимуть висаджувати ліс, ми будемо продовжувати лісокультурну кампанію. Ті площі, які з-за воєнних дій не мали змоги висадити навесні, заліснюємо восени. Вже заліснили  207,5 га лісу,  з яких 67,7 га – це ліси на нових землях. На площі 331 га провели доповнення лісових культур», – коментує перебіг осінньої лісокультурної кампанії заступник начальника управління Олександр Забара.

Із загальної площі (207,5 га) лісу – 7,8 га були створені садивним матеріалом з закритою кореневою системою.

«У Конотопському та Лебединському держлісгоспах висаджували сосну звичайну та дуб звичайний із закритою кореневою системою, вирощені у власних розсадниках. Для лебединських лісівників така практика не нова, а от Конотопський лісгосп таку практику випробовує вперше», – продовжує Олександр Забара.

Найбільші площі лісу на нових землях – 22,4 га – висадили восени у Шосткинському держлісгоспі; 13,1 га створили нового лісу у Конотопському держлісгоспі, 13 га – у Лебединському, 8 га – у Сумському, 6,2 га – в Охтирському, 3 га – у Свеському та 2 га – у Краснопільському держлісгоспах.

Загалом з початку року держлісгоспи Сумщини висадили ліс на площі 1142,1 га, з яких 115 га – це лісорозведення.

Поряд з цим сумські лісівники активно готуються до лісокультурної кампанії 2023 року: збирають лісове насіння, висівають розсадники.  Вже висіяли 4,3 га розсадників та зібрали майже 21 тонну лісового насіння головних лісо утворюючих порід: 20 тонн жолудя дубу звичайного, 264 кг насіння сосни, 25 кг ялини та майже 700 кг насіння інших деревних порід.

Осіння лісокультурна кампанія продовжується.