Близько півмільярда! – сплатили державі податків за 9 місяців держлісгоспи Сумщини

– Попри непросту ситуацію із заготівлею і збутом деревини, за підсумками 9 місяців роботи держлісгоспи Сумщини забезпечили виконання основних лісогосподарських заходів, державних гарантій оплати праці та розрахунки з бюджетом по податках і платежах до державних цільових фондів, – говорить заступник начальника Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Євген Фролов.

Щодо податкових платежів, то бюджети і державні цільові фонди отримали від діяльності сумських лісівників навіть на 5,8 млн грн. більше! коштів у порівнянні з відповідним періодом минулого року.

З кожного кубометра заготовленої деревини держлісгоспи області сплатили 1024,2 грн податку, та 44 коп. – з кожної гривні реалізованої продукції.

– У порівнянні з минулим роком, загальна сума податків зросла на 1% і склала 424,3 млн грн. При цьому сума податків до державного бюджету збільшилась на 23,3 млн грн, тоді як місцеві бюджети на 15,5 млн грн. отримали менше коштів. Загалом ми спрямували до місцевих бюджетів 111,1 млн грн. Також на 2 млн грн зменшилась сплата ЄСВ, вона склала 91 млн грн. Зменшення надходжень у місцеві бюджети пояснюється зменшенням обсягів заготівлі деревини у зв’язку із забороною вести будь-яку лісогосподарську діяльність у прикордонних лісових масивах. А загальне збільшення податкових платежів – зростанням цін на лісопродукцію, – коментує податкову політику Євген Фролов.