Українці будуть забезпечені теплом – це сьогодні один з головних пріоритетів, – Юрій Болоховець

«Чи не найбільша ракетна атака на Україну з початку війни. Країна-терорист масово обстрілює цивільну й критичну інфраструктуру. Пошкоджено щонайменше 11 інфраструктурних об’єктів у 8 регіонах і Києві. Перебої зі світлом, водопостачанням, зв’язком.

Рашисти не можуть подолати українську армію. Наші військові продовжують звільняти території. Путінський режим сподівається заморозити Україну, залишити наш народ без електроенергії й тепла.

Але у ворога нічого не вийде.

Українців вже не залякати. Пошкоджена інфраструктура, впевнений, буде якнайшвидше відновлена.

Сьогодні під час наради з керівниками наших обласних управлінь та директорами підприємств обговорили питання збільшення постачання дров.

Уряд виділяє понад півмільярда гривень 8 областям для придбання дров та їхньої безкоштовної роздачі населенню у прифронтових територіях. Мова йде про громади у Донецькій, Дніпропетровській, Чернігівській, Харківській, Сумській, Херсонській, Миколаївській та Запорізькій областях. Там є значний ризик повторного пошкодження інфраструктури через терористичні дії рф. Буде затверджений порядок розподілу та доставки цих дров до людей.

Задача лісогосподарських підприємств забезпечити необхідний обсяг палива. Обласним управлінням в координації з місцевою владою необхідно сформувати графік постачання. Затвердити маршрути доставки, адже частину ресурсу доведеться постачати з інших регіонів.

Галузь повинна бути готовою до будь-якого сценарію, мобілізувавши всі наявні ресурси. Українці будуть забезпечені теплом – це сьогодні один з головних пріоритетів.

Ми вистоїмо і обов’язково переможемо! Слава Україні!», – написав у понеділок, 10 жовтня, на своїй сторінці у Фейсбуку Голова Держлісагентства Юрій Болоховець.