Інвестиції у власне виробництво – запорука успішного підприємства, – Віктор Чигринець

Вести економічно обґрунтоване господарювання – це основа менеджменту успішного підприємства. Вивчати нові практики та впроваджувати їх у власному виробництві – це завжди крокувати в унісон з часом.

Питанням інвестування зароблених коштів у власне виробництво у держлісгоспах Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства приділяється значна увага.

– Ніколи не можна зупинятись на досягнутому. Щоб бути конкурентним у сучасних умовах, треба постійно шукати нові шляхи і можливості для розвитку. Інвестиції у власне виробництво – це розвиток виробничої бази, це робить підприємство успішним, – говорить начальник Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Чигринець.

Тому поряд з виконанням всіх лісогосподарських заходів, податкових зобов’язань перед державою та соціальних – перед працівниками лісгоспів, сумські підприємства інвестують значні кошти у розвиток власної виробничої бази.

Як повідомив Євген Фролов – заступник начальника управління з економічних питань – у І півріччі цього року держлісгоспи області загалом витратили на капітальні інвестиції 17,8 млн грн власне зароблених коштів.

«Враховуючи наявну ситуацію в області, обсяги спрямування коштів на капітальні інвестиції дещо зменшились у порівнянні з попереднім роком. Зменшення відбулося по всіх лісгоспах, крім Тростянецького, який наразі спрямовує значні кошти на відбудову зруйнованих і пошкоджених об’єктів», – деталізує Євген Фролов.

Всього тростянецькі лісівники інвестували 4 млн грн, що становить 188 % до плану; 3,7 млн грн – склали інвестиції у Краснопільському держлісгоспі, 2,4 млн грн – у Лебединському підприємстві, понад 2 млн грн витратили на капітальні інвестиції у Конотопському та Сумському підприємствах.

В цілому за І півріччя цього року з 1 грн реалізації продукції держлісгоспи спрямували на розвиток виробництва 3 %.

Більше за середньообласнй показник спрямували у Тростянецькому Краснопільському та Лебединському лісгоспах, відповідно 6 %, 5 % і 5 %.

У сумі вкладених коштів будівництво теплиці для вирощування садивного матеріалу з закритою кореневою системою у Конотопському держлісгоспі, відновлення пошкоджених об’єктів Тростянецького та Лебединського держлісгоспів, придбання пожежних технічних засобів та пожежного інвентарю, систем відео спостереження за лісовими масивами, механізмів по догляду за лісом, модернізація процесів переробки тощо.

На світлинах: цьогорічні капіталовкладення в ДП «Лебединське ЛГ».