На Волині відбувся всеукраїнський форум з питань охорони праці

Немає важливіших питань, ніж збереження здоров‘я і життя людей. Під час війни ризики нещасних випадків значно зростають.

На Волині відбувся всеукраїнський форум з питань охорони праці в лісовій галузі «Діймо разом заради миру і безпеки в Україні».

Обласні спеціалісти та інженери охорони праці – побували на лісокомплексі, лісовому розсаднику, пройшли навчальну підготовку щодо надання домедичної допомоги та роботи із вибухонебезпечним предметами.

Андрій Мусійовський, головний спеціаліст відділу використання лісових ресурсів Державного агентства лісових ресурсів України: «Фахівцям з охорони праці необхідно вдосконалюватися та розвиватися. Тому теоретичні навчання і практична підготовка постійно супроводжують нашу роботу. Обмін досвідом – теж необхідний елемент у цій діяльності».

Заготівля, виробництво – особливо небезпечні види робіт. У воєнний час це ще й ризики через замінування територій. Тому потрібно навчити наших людей, як працювати максимально безпечно.

Волинь невипадково проводить цей форум. Це область, яка впевнено займає лідерські позиції в галузі щодо впровадження ризико-орієнтованих підходів. Тут знаходиться найкраще підприємство з охорони праці. Фахівець обласного управління Олександр Боровицький отримав нагороду як лідер року за впровадження проекту «Vizion Zero» – прагнення до нульового травматизму. Вперше міжнародна практика з безпечної організації праці запроваджується саме у держлісгоспах Волинської області.

Олександр Кватирко, начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства: «Питання охорони праці надважливі, ми завжди приділяємо цьому напрямку особливу увагу. Адже це не просто елемент діяльності, це безпека і життя людей. У держлісгоспах Волині 2025 працівників. За останні 5 років у реалізацію завдань з охорони праці держпідприємства області вклали 65 млн грн. В середньому в рік – понад 12 млн грн».

Нова воєнна реальність – нови виклики. Тому форум націлений на такі заходи і завдання, які здатні мінімізувати витрати. У ньому поєднані навчання щодо роботи на шляху до нульового травматизму та особливості праці у військовий час.