Майже 91 тисячу нових дерев висадили в день загальнонаціональної толоки на Сумщині

Загальнонаціональна толока «Створюємо ліси разом», яка відбулась у суботу, 30 жовтня, охопила і всю Сумщину.

Громадськість активно долучилась до висадки лісів в усіх куточках області. Високопосадовці і депутати, представники громадських організацій і засобів масової інформації, студентська та учнівська молодь і просто небайдужі люди спершу вчилися у досвідчених лісоводів користуватись лісопосадковим знаряддям, а потім вправно виписували рядочки, висаджуючи у землю сінці.

Створювали ліси в держлісфонді 12 підприємств, що координуються Сумським обласним управлінням лісового та мисливського господарства. Центральний захід толоки відбувся у Краснопільському лісгоспі (директор Віктор МОРОЗ).

Поряд з керівним складом управління на чолі з начальником Віктором ЧИГРИНЦЕМ в обласному заході взяли участь народний депутат України Тетяна СКРИПКА, голова Сумської обласної ради Віктор ФЕДОРЧЕНКО, перший заступник голови Сумської облдержадміністрації Тарас САВЧЕНКО, заступники голови Олег КЛИМЕНЧУКОВ і Вікторія МЕДВІДЬ та керівник апарату облдержадміністрації Ігор КАЛЬЧЕНКО депутати обласної, міської ради від партії «Слага Народу».

«Ми завжди з радістю підтримуємо подібні ініціативи. Бо вони не лише привертають увагу до важливої роботи лісівників щодо відтворення лісів, а й сприяють ще більшому залісненню області. Недаремно ж говорять, що кожен чоловік, окрім того, що повинен збудувати будинок, виростити сина, ще й має посадити дерево», – сказав на початку заходу Віктор Федорченко.

«Створення нових лісів – це не лише потужний засіб боротьби зі зміною клімату. Така наша спільна діяльність запобігає забрудненню та обмілінню річок, сприяє збереженню флори і фауни. Попрацювати день на свіжому повітрі, висаджуючи дерева, означає отримати купу позитивних емоцій. Тож закликаю долучатися усіх до такої надважливої справи», – додала Тетяна Скрипка.

«Сьогодні ми знаходимось на території Великобобрицького лісництва Краснопільського лісгоспу, де разом із народними депутатами, депутатами обласної ради та лісівниками беремо участь у висадці дерев, − розповів Тарас Савченко. − Також до Програми Президента України долучилися всі 5 районів Сумської області. І це неодноразова акція, а свідомий масовий рух, кожні вихідні протягом жовтня державні структури, громадськість, бізнес долучаються до висадки дерев,− говорив перший заступник голови облдержадміністрації. − Саджають дерева не лише в лісах, а й в парках, на алеях».

Начальник Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор ЧИГРИНЕЦЬ додав, що за час акції «Створюємо ліси разом», яка триває з 1 жовтня до 30 листопада, на Сумщині вже додалося понад 800 тис. дерев.

Створювали ліс у Великобобрицькому лісництві (лісничий Ігор КОЗЛОВСЬКИЙ) на землі, переданій підприємству в рамках заходів програми Президента України «Зелена країна». Висаджували дуб звичайний та модрину.

За кілька годин спільної праці у кранопільських лісах додалося близько 6 тисяч нових деревець.

Акція Держлісагентства проходила у співпраці з Акцією «Висадження дерев одним мільйоном людей за 1 добу» в рамках глобального проєкту Greening of the Planet.

Всього у цей день на Сумщині висадили 90977 дерев. У толоці взяли участь 475 чоловік.