Засмічення лісу – це злочин перед майбутнім поколінням Українців!

Працівники п’яти лісництв ДП «Тростянецьке лісове господарство» (Литовське лісництво, Нескучанське лісництво, Тростянецьке лісництво, Маківське лісництво, Краснянське лісництво) прибирали лісові масиви від сміття поблизу сіл та міста Тростянець.

 

Лісівники ДП «Тростянецьке лісове господарство» проводять постійну роботу над покращенням санітарного стану та благоустрою території лісового фонду Тростянеччини. Засмічення лісу – це злочин, і він карається штрафом. Законодавство передбачає покарання за засмічення лісу. Згідно із ст. 73 “Засмічення лісів відходами” Кодексу України про адміністративні правопорушення, це порушення тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти п’яти (425 грн.) до п’ятдесяти (850 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від п’ятдесяти (850 грн.) до ста (1700 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Лісівники Тростянеччини закликають населення берегти природу. Пам’ятаймо, що ми – гості на цій планеті. Відповідальність за забруднення довкілля, за утворення стихійних сміттєзвалищ у лісових масивах не оцінюється лише розміром штрафу. Від забруднень сміттям страждають тварини та рослини, а також страждатимуть майбутні покоління. Адже пластикова та поліетиленова продукція або не розкладається зовсім, або розкладеться через сотні років.

 

Маківське лісництво:

Тростянецьке лісництво:

Нескучанське лісництво:

Краснянське лісництво:

Литовське лісництво: