Ми залишимо нашим нащадкам висопродуктивні ліси, – Віктор Чигринець

– Ми бачимо серед нагороджених і директорів, і лісничих, і майстрів, і стропальників, і верстатників, і бухгалтерів. Я горджусь нашим колективом.

Що таке колектив? Колектив – це коли всі разом, коли один одному допомагають, і в радості , і в горі. Такий є наш колектив. Середній вік наших працівників 45 років, це говорить про те, що у нас є майбутнє. Ми розуміємо задачі, які стоять перед нами, і з честю їх виконуємо. Згідно Указу ПрезидентаУкраїни зараз проходить інвентаризація лісів, результати якої говорять, що ми залишимо нашим нащадкам висопродуктивні ліси. Це є головний підсумок нашої діяльності та головна гордість, і я вам дякую за цю роботу, – звернувся з вітальними словами до сумських лісівників начальник Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Чигринець.

Головний урочистий захід, приурочений професійному лісівничому святу – Дню працівника лісу, – відбувся на базі Свеського лісгоспу. Вітальні слова на адресу працівників лісу прозвучали від Голови Держлісагенства України Юрія Болоховця, очільників Сумської області та Шосткинського району.

– Ліс дає нам кисень, він дає нам можливість комфортно жити і, крім того, забезпечує роботою багато десятків тисяч, а якщо брати повний цикл – з переробкою, з будівництвом, це – сотні тисяч робочих місць, це – економіка для цілих регіонів. Тому ми робимо з вами дуже важливу справу, – зазначив у своєму вітальному слові Юрій Болоховець.

– Ми бачимо, що тут налагоджена система роботи. А відтак люди відчувають достойний рівень заробітної плати, місцеві бюджети – обсяги сплачених податків, лісівники – порядок на всіх ланках виробництва і раціональне використання ввіреного їм державою ресурсу. Дякуючи вашій праці ліс на Сумщині росте і радує усіх жителів області, – сказав голова Сумської обласної ради Віктор Федорченко.

– Ваше управління має суттєві здобутки, як для економіки області в цілому, так і для окремих громад. Ваші лісові господарства є бюджетоутворюючими. За 8 місяців поточного року вами вироблено продукції на майже 1 мльярд гривень, управління перерехувало понад 360 мільйонів податків. Ви дійсно маєте право з гордістю носити форму і носити звання лісників, працівників лісового господарства. Бажаю вам успіхів, як у професійній діяльності, так і всього найкращого у всіх сферах життєдіяльності, – привітав лісівників перший заступник голови Сумської обласної державної адміністрації Тарас Савченко.

Отримали лісівники святкові вітання і від майбутньої лісівничої зміни – вихованців діючих на базі Свеського лісгоспу учнівських лісництв «Крокус» та «Полісся». А також від лісівників – аматорів сцени Сергія Доніка та Олексія Мурасти, що працюють у Свеському лісництві Свеського лісгоспу.

У переддень свята, урочисті збори пройшли в усіх держлісгоспах області та обласному управлінні.

Роботу кращих працівників лісової галузі відзначили галузевими нагородами, Почесними грамотами та Подяками.

За багаторічну сумлінну працю в галузі, високий професіоналізм та з нагоди Дня працівника лісу Нагрудним знаком «Відмінник лісового господарства» нагородили:

Михайла Краснікова – помічника лісничого Нескучанського лісництва державного підприємства «Тростянецьке лісове господарство», Олександра Плужникова – директора державного підприємства «Середино-Будське лісове господарство» та Євгена Фролова – заступника начальника Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Нагрудним знаком «За бездоганну службу в державній лісовій охороні» відзначили Юрія Невдачина – помічника лісничого Хухрянського лісництва ДП «Охтирське лісове господарство».

Всього з нагоди професійного свята Почесними грамотами та Подяками Держлісагентства України, Сумської обласної ради, Сумської обласної державної адміністрації та Сумського ОУЛМГ були відзначені 109 працівників лісогосподарських підприємств області.