На Тростянеччині ростиме журналістський ліс

Своїх зусиль до справи відновлення лісу на Сумщині доклав колектив обласної телекомпанії СТС. Днями медійники змінили лампи студії на промінчики сонця і організованим порядком вирушили на садіння лісу у Тростянецький лісгосп.

Зустрів колектив журналістів директор лісгоспу Віктор Зубко. Відвідування Музею лісу та «прогулянка» територією центральної садиби підприємства формували теоретичний план перебування журналістів на підприємстві.

Після екскурсії до Музею, яку провів для гостей помічник лісничого Нескучанського лісництва Михайло Красніков, вирушили на лісовий розсадник.

Звісно, не змогли оминути увагою котельню лісгоспу, яка по організації праці, чистоті і ошатності може конкурувати, без перебільшення, хіба що з операційною лікарні. На базовому лісовому розсаднику лісгоспу мали змогу помилуватись різновидами декоративних порід і кущів та побачити, де і як народжується майбутній ліс.

Після такого собі невеличкого пізнавально-теоретичного вступу, вирушили на ділянку лісу у Нексучанському лісництві. Там на них вже чекала підготовлена площа, у місці цьогорічної заготівлі деревини, маленькі дубочки та мечі Колесова – головне знаряддя праці кількох поколінь лісівників.

Прослухавши інструктаж на робочому місці, взялися до спільної і потрібної справи – примноження лісових багатств нашого краю.

Так за кілька годин нелегкої праці на Тростянеччині з’явилося близько гектара журналістського лісу.