Виставка – конкурс годівничок закладу загальної середньої школи І-ІІ ступенів № 2 Тростянецької міської ради

Дбайливе ставлення людини до природи складається не тільки з уміння використовувати її плоди. Дуже важливим є те, щоб усвідомлення значимості природи стало внутрішнім бажанням особистості. Тому потрібно формувати екологічну свідомість школярів, що проходить найбільш ефективно, якщо зацікавити учнів живою природою, яка їх оточує.

У спільній співпраці ДП «Тростянецьке лісове господарство» та закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів школи № 2 вже багато років плідне працює шкільне лісництво «Нескучанське».

Ця співпраця – шлях до формування екологічної культури й грамотності учнів. Діти мають можливість самі вирощувати саджанці дерев, доглядати їх, вивчати особливості будови, способи розмноження рослин.

Складовою освітньої діяльності лісництва також є й проведення конкурсів на природоохоронну тематику, метою яких є залучення підростаючого покоління до природоохоронної діяльності.

Наприкінці 2019 року в закладі загальної середньої школи І-ІІ ступенів № 2 Тростянецької міської ради відбулася цікава подія: виставка – конкурс годівничок, які виготовили діти – члени шкільного лісництва до яких приєднались і інші учні під керівництвом Солохи К.А. керівника шкільного лісництва, яка своїм натхненням, любов’ю до природи, подає учням творчого ентузіазму і здібностей до виготовлення і прийняття участі у конкурсі – виставці годівничок.

 

На конкурсі, годівнички були цікавими, виготовлені  з яскравою творчістю.

За підсумками конкурсу почесне журі визнало найкращі годівниці для птахів. На святковій лінійці в присутності керівника шкільного лісництва Солохи К.А., учителів Зиненко М.В., Колцун О.М. та представника лісгоспу пом.лічничого Нескучанського л-ва Краснікова М.О.  переможцям та всім учасникам конкурсу були вручені солодкі призи.