У ДП “Тростянецьке лісове господарство” пройшло навчання з охорони праці

Згідно плану-графіку у ДП «Тростянецьке лісове господарство» пройшло спеціальне навчання та перевірка знань із працівниками, які безпосередньо зайняти на роботах з підвищеною небезпекою. Вже стало доброю традицією, що такі навчання, в структурних підрозділах лісгоспу проводяться на початку року. Мета цього навчання – це набуття необхідних знань, навичок з питань охорони праці, безпечного ведення робіт, пожежної безпеки, надання домедичної допомоги потерпілим від нещасних випадків і правил поведінки в разі виникнення аварій.

Після проведення навчання, спеціальна комісія провела перевірку знань працівників. Всі члени комісії,  а це спеціалісти лісгоспу, в свою чергу пройшли навчання з питань охорони праці в галузевому центрі «Укрцентркадрліс» м. Боярка.

Особливістю цьогорічного навчання було те що воно проводилося на основі впровадження системи управління гігієною та безпекою праці й керування ризиками на основі вимог нового, міжнародного стандарту ISO45001:2018, яке впроваджується на всіх підприємствах лісового господарства. Плідне розглядалися методи оцінки та керування ризиками під час виконання лісосічних, вантажо – розвантажувальних та деревообробних робіт: розробка заходів контролю виробничих ризиків.