У Тростянецькому лісгоспі Тиждень права підсумував відкритий урок в учнівському лісництві

Знати свої права та виконувати обов’язки повинен кожний свідомий громадянин. Саме про це говорили в рамках заходів Всеукраїнського тижня права з вихованцями учнівського лісництва «Нескучанське», що діє на базі Тростянецького лісгоспу.

У п’ятницю, 13 грудня, у школярів відбувся відкритий урок, який разом з керівником учнівського лісництва Катериною Солохою провів помічник лісничого Нескучанського лісництва Михайло Красніков.

У ході уроку діти вивчали конституційні положення щодо користування природними ресурсами та знайомились з основним положеннями Червоної Книги України. Особливе місце відвели червонокнижній флорі та фауні Сумщини.

Помічник лісничого розповів дітям про те, як діє система електронного обліку деревини, про заходи, що проводять лісогосподарські підприємства по охороні лісових насаджень від незаконних порубів та про штрафні санкції, передбачені для порушників лісового законодавства.

Насамкінець, на основі побаченого і почутого юні лісівники сформували особистий кодекс прав і обов’язків, які не лише пообіцяли виконувати, а й вчити цьому своїх шкільних друзів.

 

Прес-служба ДП «Тростянецьке ЛГ»