На Сумщині визначились підприємства-лідери трудового суперництва

Жовтнева колегія Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства визначила переможців трудового суперництва серед держлісгоспів за результатами їх діяльності у ІІІ кварталі цього року.

Перше місце зайняв Краснопільський лісгосп (директор Віктор Мороз). Підприємство відоме не лише в області, а й далеко за її межами дендропарком і розсадником декоративних порід Великобобрицького лісництва та ландшафтним заказником місцевого значення урочищем «Образ», активно веде широку екскурсійну діяльність. Лісгосп займає в області передові позиції по рівню заробітної плати та сплаті податкових платежів. В умовах виникнення складної ситуації на ринку деревини забезпечив збільшення обсягу реалізованої продукції до відповідного минулорічного показника. Вручаючи директору лісгоспу Віктору Морозу вимпел переможця, начальник управління Віктор Чигринець відзначив системну діяльність підприємства за всіма напрямками лісогосподарського виробництва, впровадження у практику роботи передового досвіду та використання сучасних технологій, що у підсумку дало вагомі результати.

На другій сходинці підсумкової таблиці розташувалося Кролевецьке лісомисливське господарство (директор Олександр Посошенко). Підприємство по праву вважається флагманом переробки на Сумщині і цей свій титул підтверджує постійною працею. Не так давно воно стало першим і допоки єдиним серед підприємств управління, яке успішно пройшло FSC сертифікацію та отримало Сертифікат ланцюга постачання (CoC) і тепер має два Сертифікати FSC. Нагадаємо, що у минулому році саме кролевецькі лісівники відкрили список сумських підприємств, що отримали Сертифікат FSC з системи ведення лісового господарства (FM).

Третє місце здобув Тростянецький лісгосп (директор Віктор Зубко). Підприємство відзначається відмінною культурою виробництва, утримує передові позиції зі сплати податків та по рівню заробітної плати, веде активу роботу з популяризації лісогосподарської діяльності. У серпні цього року по підготовці до святкувань 70 річниці утворення Сумського ОУОМГ на базі лісгоспу був відкритий Музей лісу обласного значення.

Прес-служба Сумського ОУЛМГ