Дорогі колеги – лісівники Сумщини, ветерани лісової галузі!

Щиро і сердечно вітаємо вас із нашим професійним святом – Днем працівників лісу та 70-ю річницею утворення Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства!

Ці дати на цьогорічному календарі особливі і знакові. Адже саме на початку золотої осені Україна традиційно вшановує зодчих лісів, а нинішнього 2019-го року відзначаємо ювілей нашого управління. Обидві – підстава для того, щоб оглянути і підсумувати зроблене, оцінити сьогодення, намітити плани.

Літопис нашого управління – то окрема вагома сторінка в історії не тільки Сумщини, а й України. Адже впродовж багатьох років сумські лісівники задають тон і подають добрий приклад високоефективної роботи, основаної на сучасних методах господарювання, вмілому застосуванні економічних, матеріальних, моральних, організаційних та інших важелів.

Та жоден з них ніколи б не запрацював без конкретного працівника. І саме лісівники були, є і завжди будуть головним багатством колективу, бо тільки ваша віддана і щира праця здатна забезпечувати належні спільні результати.

Лісівник – це значно більше, ніж просто робота чи професія. В ній переплелися і тісно поєдналися земне і небесне, буденне і святкове, економічно вмотивоване і духовно розлоге. Тільки люди, які мають щире чутливе серце і сонце у душі, можуть так трепетно ставитися до дерева і пташки, звіра і травини, до всього, що становить основу окремого особливого світу – світу лісів.

З особливою приємністю констатуємо, що у наших спільних сьогоднішніх успіхах – конкретний і вагомий внесок кожного із вас, хто представляє наш лісівничий колектив.

Ми не тільки успішно господарюємо задля сьогоднішнього підвищення добробуту земляків, а й примножуємо лісові багатства, оберігаємо флору і фауну, аби наступні покоління мали щастя милуватися смарагдовим дивом лісів. Наша спільна економічна і соціальна відповідальність перед громадою Сумщини і народом України – надійна запорука завтрашнього дня слобожанського краю і країни.

Зичимо усім вам і вашим сім’ям міцного фізичного, духовного і душевного здоров’я, невичерпного оптимізму, щастя в роботі і родинах, тепла, затишку, комфорту.

Нехай Божа Долоня буде завжди над вашими долями і долями ваших рідних, близьких, друзів!

Щиро і з повагою

 

Віктор ЧИГРИНЕЦЬ,

начальник Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства;

 

Михайло ШПАКОВИЧ,

голова Сумської обласної організації профспілки працівників лісового господарства